En viktig del av forberedelsene til skolestart er å finne riktig sekk. Barna har ofte en litt annen oppfattelse av hva som er den riktige sekken enn det du som forelder har. Og en rekke tester vil ofte få oss til å kjøpe en spesiell sekk fordi den er “best i test”, men den er ikke nødvendig vis riktig for alle, men gir ofte en god pekepin på hve en god sekk bør oppfylle av kriterier.

Når du skal velge riktig sekk til ditt barn, er det lurt å ta med barnet i butikken slik at han/hun får prøve sekken på slik at det blir lettere å se om den passer ditt barns rygg eller ikke. Det er minst like viktig at barnet liker sekken, den skal jo brukes daglig og barnet må prøve sekken slik at han/hun kjenner om den er komfortabel å bære! Ta gjerne med noen bøker, vannflaske etc for å fylle sekken slik at man kan vurdere romslighet og bærekomfort med vekt i sekken. La barnet gå rundt med sekken, barnet skal fint klare å svinge armene uten å stoppe i sekken. Barnet skal også kunne bøye nakken bakover uten å stange i sekken. 

Når du ser etter riktig skolesekk er følgende kriterier viktig:

En god skolesekk skal kunne justeres i forhold til barnet

Snakk med barnet om riktig bruk: 

Det er viktig å forklare barnet om hvordan de bærer sekken riktig. Gjør en kontroll sjekk av skulderreimer ift barnets høyde og ryggsøyle. Forklar barnet at det er viktig å bære sekken på begge skuldre slik at belastningen blir sidelik og man unngår skjevbelastninger for rygg og skuldre.

Når man pakker sekken skal det tyngste innholdet være nærmest ryggsøylen. La gjerne bøker og annet utstyr man ikke trenger være igjen på skolen slik at man unngår unødvendig tung sekk. Gjør en rutine av å sjekke sekken til barnet ditt, de minste barna finner ofte mye fint på vei til/fra skolen som havner i sekken og tar opp vekt og plass.

Lykke til med skolestart!

 

Telemark kiropraktorklinikk behandler barn med nakke og ryggplager, bestill time her.

 

Skrevet av Kiropraktor Vilde F.Aas. Hun har over 12 års erfaring med behandling av rygg og nakke plager hos voksne og barn. Itillegg jobber hun med behandling av gravide og spedbarn. Lurer du på noe om smerter i muskel-skjelett systemet ta gjerne kontakt med oss på Telemark kiropraktorklinikk. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *