MENY

Innleggsåler

Det antas at vi gjennomsnittlig går 8-10.000 skritt hver dag. Det er derfor viktig at man tar godt vare på føttene sine for å tåle en slik arbeidsmengde over tid. Ett problem i foten kan også påvirke andre områder i kroppen og gi ubehag og smerter i blant annet ankler, knær, hofter og rygg. 

Kan du svare ja på noen av utsagnene nedenfor, bør du vurdere å få dine føtter undersøkt:

  • Får du smerter i føtter eller andre steder av å stå mye?
  • Er du sår/stiv i føttene om morgenen?
  • Har du tilbakevendende plager i muskler og ledd?
  • Får du smerter av å gå eller løpe?
  • Har du synlige fotproblemer (plattfot, krokete tær, hard hud osv)?
  • Har du benlengdeforskjell?
  • Sliter du skoene forskjellig?

 

GAITTEC SÅLER

Hardt gulvbelegg og veier, kombinert med masseprodusert fottøy ofte med høy hel og mye demping kan få føttene til å flate ut. Den naturlige støtabsorberingen blir dårligere og støt fra underlaget føres tilbake opp i bena slik at leddene belastes ugunstig. Tanken med en såle fra gaittec er at den er utformet biomekanisk for å støtte føttene sin naturlige form og bidra til bedre støtabsorbering. 

Såler kan være et godt verktøy for å redusere smerter, skader og muskeltretthet så man hurtigere kommer over problemene og forebygger videre plager. Effektive ved for eksempel hælplager, kneplager, akillesplager og ryggplager. 

På Telemark kiropraktorklinikk kan vi hjelpe deg hvis du ønsker en spesialtilpasset innleggssåle til dine føtter. Sålene fra GAITTEC er thermoplastisk orthopedisk innleggssåle som varmes opp og tilpasses dine føtter direkte i klinikken. 

Erfaringsmessig er mange svært fornøyd med sålene vi tilbyr. Sålene gir langtids komfort og reduserer tretthet ved å støtte hele foten og gi en jevn vekt og trykkfordeling på foten.  Etter en undersøkelse av føttene dine kan sålen trimmes, klippes og formes slik at den blir nøyaktig tilpasset din fot.

 

Unikt med denne type såle er at ved å varme opp sålen har man mulighet til å gjøre endringer underveis der det skulle være behov for korrigering av sålen.

Send oss gjerne en mail på hei@telemarkkiropraktor.no om du har noen spørsmål så svarer vi så raskt vi kan.