Smerter i skulderregion er svært vanlig. Det finnes mange årsaker, men likevel ser man at smerte i skulderen ofte oppstår som følge av endret funksjon i ett eller flere av skulderleddene og omkringliggende støttemuskulatur. Skulderbevegelser er avhengig av normal funksjon i og mellom skulderblad, rygg, krageben og overarm. 

De aller fleste skulderplager kan diagnostiseres, behandles og forebygges.

Skulderbladenes stilling og støttemuskulatur rundt skulderblad og skulderledd har en viktig rolle ved enhver armbevegelse. Om dette samspillet fungerer dårlig, vil det over tid oppstå irritasjon og forandringer i sener, leddbånd, leddbrusk, muskler og ledd. 

Vanlige årsaker til skuldersmerte

Vanlige symptomer

Undersøkelse:

En grundig klinisk undersøkelse er viktig for å avgjøre riktig behandlingstiltak da skulderen er ett komplekst ledd. Riktig diagnose fører til riktig behandling.  Av og til er det nødvendig at vi henviser til røntgen, MR, CT eller ultralyd for å bekrefte diagnosen. Vi har tilbud om diagnostisk ultralyd ved begge våre klinikker i Porsgrunn og Bø. 

Etter undersøkelse vil vi avgjøre hva slags behandling som er best egnet. 

Behandling:

I Telemark kiropraktorklinikk har vi høy faglig kompetanse og god erfaring med undersøkelse og behandling av vonde skuldre. Hos oss vil du bli behandlet med respekt og vi vil etter beste evne hjelpe deg med dine plager.

Bestill time