MENY

Hva er en «låsning i ryggen»?

Så lenge vi kan bevege oss smertefritt tenker vi sjeldent over de arbeidsoppgavene ryggen vår har. Nerver, muskler og ledd må ha en fin tone, og de prater sammen kontinuerlig slik at vi kan løpe, vaske klær og utføre fysisk arbeid. 

Ved belastning større enn det ryggen vår er trent for,kan det oppstå en vevsirritasjon i ryggen. Du kan oppleve stivhet og vondt der og da, som kan vare i dager eller måneder etterpå. Det vonde området, for eksempel i  korsryggen, beveger seg ikke som det skal fordi leddet er stivt og musklene rundt kramper seg. Dette er en låsning

Smertesignalene fra leddet fører til at musklene ikke klarer å styre bevegelsen på normal måte, området blir sensitivt og ryggen tåler mindre. Stress, anspenthet og lite bevegelse kan også bidra til en låsning. 

Under kan du se en informativ og god video som forklarer en leddlåsning. 

Kiropraktorbehandling

En kiropraktisk leddkorreksjon er en effektiv løsning for å bryte den vonde sirkelen. Det er et håndgrep hvor kiropraktoren utfører en rask og presis tøyning av det irriterte leddet. Målet er å få tilbake bevegelsen, og på den måten redusere smerte. Dette er en teknikk som krever ferdighet og som det tar tid å lære seg. 

Er du plaget med stiv og vond rygg eller nakke? Lurer du på om kiropraktorbehandling kan hjelpe deg? Ta kontakt med Telemark kiropraktorklinikk på telefon 35 29 60 10 eller bestill time via vår online booking

Bestill time